Manual de les Bones Pràctiques de la UEH
07.02.2023

CAPÍTOL 2 – D’on venim?

Compartim amb vosaltres el primer capítol del Manual de les Bones Pràctiques de la Unió Esportiva d’Horta:

La Unió Esportiva d’Horta neix l’any 1953 amb el nom de Club Natació Horta, per passar a anomenar-se, l’any següent Unió Esportiva d’Horta. La seva història ha anat molt lligada a les transformacions i vicissituds que ha viscut el barri d’Horta en el darrer mig segle, perquè està plenament integrada en la seva vida associativa. En un començament, l’activitat esportiva es centrava en la natació i el waterpolo, però poc després va ampliar els seus horitzons mitjançant les seccions de bàsquet, handbol, hoquei patins, patinatge artístic i de frontó.

Des de la seva fundació ençà, la Unió Esportiva d’Horta ha dut a terme una importantíssima tasca de promoció esportiva, afavorint l’accés a l’esport i a l’activitat física a tota la ciutadania, des dels més petits fins al públic adult i a la gent gran, convertint la pràctica esportiva en una eina de cohesió social, de diàleg Inter generacional i d’integració comunitària. Les escoles d’iniciació en totes les seccions han permès a la Unió Esportiva d’Horta formar una part activa de la vida dels veïns i veïnes, ensenyant a nedar a un bon nombre de persones, mantenint equips de waterpolo i d’hoquei patins a Primera Divisió Nacional i fent possible que patinadores i patinadors, en la seva modalitat de patinatge artístic, arribessin a conquerir títols nacionals fins arribar a un cinquè lloc en uns campionats del món.

La Unió Esportiva d’Horta compta amb un elevat nombre d’esportistes i persones associades dedicades a diferents modalitats esportives com el bàsquet, la natació, el waterpolo, l’hoquei patins o el patinatge artístic. Com a entitat que és, participa d’Horta Esportiva AIE, gestor del CEM Horta, una entitat que ofereix una múltiple oferta de serveis i d’activitats de tal manera que, amb pocs anys, ha esdevingut un referent en el sector esportiu del nord de Barcelona. Un bon nombre d’esportistes destacats han format part de la família de la Unió Esportiva d’Horta: Gabriel Hernández Paz (waterpolo olímpic); Dani García Gadea (waterpolo universíada); Xavier García Gadea (waterpolo olímpic); Antoni Peña Pulido (campió del món júnior de waterpolo); els germans Mur (campions d´Espanya i d´Europa de patinatge per parelles i 5és del món); els germans Dalmau (campions d´Espanya i d´Europa de patinatge per parelles); Fernando Pujalte (campió del món amb la selecció espanyola de hoquei); Albert Vicens (3er. Campionat d’Europa júnior en figures 2000 i 2on. Campionat Espanya parelles 1999); Marina Cañestro Pallàs (campiona d’Espanya absoluta natació) i Erika Villaecija (campiona d´Espanya, d´Europa i del món de natació.)

A dia d´avui, la Unió Esportiva d’Horta té presència i representació en cinc modalitats esportives amb un total de 900 esportistes i disposa d’escoles d’iniciació esportiva per a cadascuna de les modalitats. L’activitat esportiva que es realitza a l’entitat és tota amateur.

Manual de Les Bones Pràctiques de la Unió esportiva d’Horta

 

 Descarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Fundación ”la Caixa” Abella Ribas Posa't Wap@ Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements
2023 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.