Protocol per a la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual
08.11.2016

El protocol per a la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual per raó de sexe i/o orientació sexual és un dels fruits, d'anys de treball sostingut, per emfatitzar i materialitzar els diferents valors i principis que ens defineixen i ens singularitzen, amb l'objectiu d'aconseguir un entorn productiu, segur i respectuós per totes les persones que en formem part. El vam presentar a tots els nostres esportistes a l'inici de temporada per tal de fer veure la importància d'aquest projecte.

 L´hem fet pensant en totes les persones que, d'una manera directa o indirecta, col·laboren en la Unió Esportiva d'Horta, des dels i les esportistes, fins el cos tècnic, passant per les famílies, l'equip de professionals, voluntaris i les voluntàries i pels usuaris i usuàries de les instal·lacions del CEM Horta, projecte municipal gestionat per Horta Esportiva AIE, entitat participada en un setanta per cent per la Unió Esportiva d'Horta conjuntament amb el trenta per cent de la Unió Atlètica d'Horta.

L'equitat de gènere és un dels valors de la nostra entitat. Es tradueix en la defensa i la promoció de la igualtat de gènere i en la tolerància zero a qualsevol forma de discriminació i/o violència per raó de sexe. Des de la UEH, entenem que totes les dones i homes, joves i infants que pertanyen al nostre col·lectiu tenen dret que es respecti la seva dignitat, així com tenen l'obligació de tractar les persones amb les quals es relacionen per motius laborals, esportius i/o d'oci, amb respecte, i de col·laborar perquè tothom sigui respectat. D'acord amb aquests principis a la UEH estem implicats/es en la lluita contra l'assetjament sexual, l'assetjament per raó de sexe i l'assetjament per raó d'orientació sexual. Per tal d'aconseguir aquest propòsit la nostra entitat es compromet a:

 

- Difondre un protocol i facilitar oportunitats d'informació i formació per a totes les persones membres i, en especial, el personal responsable per contribuir a crear una major consciencia sobre aquest tema i el coneixement dels drets, obligacions i responsabilitats de cada persona.

- Donar suport i assistència específica a les persones que puguin estar patint aquestes situacions, nomenant una persona o relació de persones amb la formació i aptituds necessàries per a aquesta funció.

- Articular i donar a conèixer les diferents vies de resolució d'aquestes situacions dins de l'entitat.

- Garantir que totes les queixes i denúncies es tractaran rigorosament i es tramitaran de forma justa, ràpida i amb confidencialitat.

- Garantir que no s'admetran represàlies envers la persona assetjada que presenti queixa o denúncia interna o envers les persones que participin d'alguna manera en el procés de resolució. El protocol que presentem tot seguit, concreta aquests compromisos i serà revisat periòdicament.

Descarrega el document aquí. Descarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Fundación ”la Caixa” Abella Ribas Posa't Wap@ Nails & Friends Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements
2023 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.