PROTOCOL PER A LA PREVENCIÓ I ABORDATGE DE L'ASSETJAMENT SEXUAL
18.01.2019

Avui compartim amb vosaltres la primera part del Protocol sobre la prevenció i l'abordatge de l'assetjament sexual de la Unió Esportiva d'Horta que porta com a títol: Declaració dels principis i garanties del procediment.

El protocol estableix els principis i garanties necessàries per protegir la inti-mitat i la dignitat de les persones afectades. Així, és bàsic que es garanteixin els següents elements:

Confidencialitat: Les persones que intervinguin en el procediment no poden divulgar informació relacionada amb el contingut del procés de recer-ca ni de les denúncies presentades.

Imparcialitat: El procés de recerca s'ha de portar a terme amb total respecte, neutralitat i objectivitat per a totes les parts. Així mateix, els investigadors / es que participin en el cas d'assetjament no poden tenir cap vinculació amb les parts implicades.

Prohibició de represàlies: Està totalment prohibit emprendre represàlies contra la víctima, testimonis o persones que participen en el procés de recerca sobre l'assetjament.

Protecció de la salut de la víctima: El procediment ha de garantir totes les mesures necessàries per a protegir o restituir la salut de la víctima.

Diligència i compliment de terminis de tramitació i resolució: El procés de recerca i la resolució han de ser realitzats dins dels terminis establerts i sense demores injustificades.

Declaració de drets i deures: Dintre del protocol, s'han de definir els drets i deures de la víctima i el presumpte assetjador.

Restitució de la víctima: En el cas de que la víctima hagi patit un empitjorament de les seves condicions laborals o de la seva vinculació al col·lectiu a causa de l'assetjament, s'hauran de restituir les seves condicions sempre que aquesta ho sol·liciti.

Definició de mesures disciplinàries: Un element que no ha de faltar és la definició i formes d'aplicació de les sancions destinades a l'assetjador.

Garanties jurídiques: Una vegada demostrat l'existència d'assetjament i finalitzat el procediment establert en el protocol, l'entitat prestarà assistència jurídica a la víctima sempre que l'assetjador vulgui emprendre accions judicials contra la persona assetjada o terceres persones que hagin intervingut en el procés.

 Properament compartirem la segona part d'aquest Protocol, un document bàsic en una entitat com la nostra.  Descarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Fundación ”la Caixa” Abella Ribas Posa't Wap@ Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements
2023 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.