La competició esportiva
11.02.2020

L’excel-lència com a motor competitiu, des del gaudir de l’esport amb sentit de pertinença i focalitzat en ésser competent millorant com a persona i esportista.

Aquesta actitud et permet estar més aprop d’assolir els objectius proposats des del respecte a tothom i amb humilitat, valor on destaca l’acceptació de l’errada, de la derrota i l’abandonament del sentiment de superioritat envers els rivals.

Per tant, l’Horta és un club competent que vol guanyar i es focalitza molt en la manera com s’aconsegueix.

Ernest Iñesta

Avui compartim amb vosaltres el capítol del manual de les bones pràctiques que porta com a títol: La competició esportiva.

Les seccions de la Unió Esportiva d’Horta tenen com a objectiu assolir els màxims nivells d’excel·lència en cada modalitat esportiva (actualment la natació, hoquei, waterpolo, bàsquet i patinatge, tots ells esports sota la disciplina de les federacions corresponents).

Entenem que la competició és positiva i valuosa sempre i quan s’exerceixi des del joc net (fair play) i l’escrupolós respecte a les regles.

En cada secció, es valorarà el talent de cada esportista, però també el seu esforç, la seva tenacitat i la seva capacitat de treballar en equip. Des de la Unió Esportiva d’Horta, es promou l’esport com un àmbit per millorar com a persones, per compartir valors i per competir als màxims nivells.

- El joc net és un principi bàsic en la correcta pràctica esportiva. La competició és bella quan és respectuosa amb els rivals i amb les normes establertes.
- Els i les esportistes es saludaran amb senyal de respecte en començar la competició seguint els protocols de les federacions.
- Els i les esportistes s’acomiadaran amb actitud de respecte en acabar la competició en concordança amb les normes i protocols d’actuació de les federacions.
- Els i les esportistes saludaran el públic tant en començar la competició com en acabar.
- Respectaran atentament les decisions arbitrals.
- Es complirà escrupolosament els reglaments de les respectives federacions.
- Es vetllarà per un ús adequat del llenguatge en tot moment.
- És un signe d’esportivitat saber guanyar amb humilitat i respecte envers el rival.
- És un signe d’esportivitat acceptar la victòria justa del rival i felicitar-lo.
- Es potenciarà el sentit de pertinença a l’entitat i el valor de la cohesió entre les seccions.
- Quan un esportista no pugui seguir els nivells d’excel·lència requerits, es vetllarà per oferir-li un marc adequat i perquè segueixi gaudint amb la pràctica de l’esport.
- La pràctica de la competició es desenvoluparà sempre en un marc de respecte a les altres seccions i de companyonia.
- Els i les esportistes vetllaran sempre per defensar amb il·lusió i esportivitat el bon nom de la Unió Esportiva d’Horta a qualsevol camp de joc on competeixin.

Per llegir el document sencer, fes clic aquíDescarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Fundación ”la Caixa” Abella Ribas Posa't Wap@ Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements
2023 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.