Sec Hoquei
Global
Global
Galeria d'Imatges
ESPECIAL 60è ANIVERSARI: MÉS QUE CURIOSITATS
19.01.2015

LA PRIMERA PISTA

El 26 d’octubre de 1954 la Junta de Govern de l’ Entitat acorda la realització d’una pista d’hoquei (la descoberta), presentant un pressupost de 75.000 pessetes (uns 450 euros).

Va estar beneïda al setembre de 1955 e inaugurada amb una trobada entre la Selecció Catalana i la Unión Deportiva San Juan, amb victòria de la Selecció per 10 gols a 1.

Durant més de cinquanta anys ha sigut l’escenari de milers de enfrontaments fins que al 2009 va ser destruïda per a  la millora i ampliació de les instal·lacions esportives.

TROFEUS

Des de 1986 que es va fer el I Trofeu Internacional d’equips de base, durant molts anys es va celebrar aquest torneig entre equips de Barcelona, d’ Espanya i de l’estranger. Els nens estrangers s’allotjaven en casa dels jugadors d’aquí i les experiències eren ben positives.

Al 1988 va tenir lloc el I Torneig d’Hivern per equips Júniors i Juvenils amb un rotund èxit esportiu i d’organització, la qual cosa va fer que es tornés a repetir durant uns quants anys posteriors.

Al gener del 1991 es va celebrar el I Trofeu de Promeses Caducades entre pares de jugadors que mai havien patinat i jugat i antics jugadors vinculats a la secció d’hoquei. Torneig entre Trencapins i Gratallops i amb premis tan curiosos com el trofeu pel que queia més vegades.

ANYS DE GLORIA I ESPLENDOR

A l’any 1989 els nostres Sèniors van ascendir a la Divisió d’Honor, la màxima categoria de l’hoquei en aquells moments. Els diaris parlaven dels nostres jugadors que eren felicitats per les autoritats de l’època .

No obstant, les lesions que afectaren a diferents jugadors no va permetre comptar amb l’equip bàsic fins passada la meitat de la temporada i això combinat amb la falta d’experiència, van fer que al final de la següent temporada, perdés l' adquirida categoria i tornessin a baixar. El nostre sponsor, La Vanguardia, que permetia pagar el material de l’equip, ens va abandonar per política d’empresa...així doncs, molts dels jugadors marxaren a altres clubs en busca de diners i de la categoria perduda.

Però amb els Júniors i els jugadors que quedaren, van tornar a pujar a la Divisió d’Honor la següent temporada (per cert, tenim entre nosaltres a un d’aquests júniors que va ajudar a pujar de categoria, en Juan Carlos Pérez, actual entrenador de l’Aleví i el Benjamí A). Ah, i també van tornar a tenir nou sponsor per l’equip, Nou Vall d’Hebron.

L’any 1990 també va ser memorable pel que respecta als nostres equips de base; l’Infantil A, Campió d’Espanya, l’Aleví A, Campió d’Espanya i el Júnior A, Sots-Campió d’Espanya.

EN PERET D’HORTA

Aquest era el nom de la Mascota de la Secció d’Hoquei que va fer acte de presencia per primera vegada a l’any 91 en la presentació dels equips de la secció d’hoquei patins de la temporada 91-92, repartint caramels i alegria per la pista acompanyant als nens d’Escola.Descarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Fundación ”la Caixa” Abella Ribas Posa't Wap@ Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements
2024 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.