Sec Hoquei
Global
Global
Galeria d'Imatges
DRETA O ESQUERRA.... AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ
04.09.2014

 
A "Barrio Sésamo" teniem a "Coco" que ens ensenyava nocions bàsiques.
 
Doncs aquí, a l'Horta, tenim a en Víctor Alonso i avui ens ensenyarà la millor manera d'agafar l' estic: 
 
 
 

Una de les primeres preocupacions que tenim els entrenadors d'escola d'hoquei és ensenyar a agafar correctament l'stick, i més concretament, quina serà la mà amb la que el nen l'agafarà en la seva part superior.

En el meu cas, acostumo a preguntar al nen i als pares amb quina mà dibuixa i llavors li faig agafar l'stick amb aquesta mà dominant a l'empunyadura. 


 
El dilema ve quant aquest nen vol agafar-lo amb la mà dominant abaix (perquè li va millor per controlar la pilota) o perquè ell ja havia practicat a casa o al cole i el va agafar al reves també per qüestions de comoditat. També es pot donar el cas que el nen sigui molt petit i encara no tingui definida la seva lateralitat.Serà contraproduent per la seva evolució????

Diria que no és gaire important quina és la mà que posi el nen a dalt o abaix, excepte alguns casos de lateralitats molt exagerades.

Com exemple us poso l´esport de l´hoquei herba a on tots els jugadors ho fan com "esquerrans". Això vol dir que els dretans seran jugadors d´un nivell inferior??? Hem sembla que no.

De diversos casos que conec al mon de l´hoquei, el més destacat i és el d´en Joan Ayats (jugador del barça i capità de la selecció espanyola dels anys 90) que juga com esquerrà i és dretà.

També tenim al tennis el cas d´en Rafel Nadal. Juga com esquerrà però és dretà en tota la resta d´activitats que fa.

Tanmateix tenim molts porters d´hoquei que per manca de material "d´esquerrans" juguen com dretans i s´adapten perfectament.

Resumint, potser millor que agafi l´stick amb la dominant dalt, ja que aquesta és la que el dirigeix i l´orienta cap a on nosaltres volem, però que si el nen l´agafa al reves segur que s´adapta i potser també tindrà algun avantatge, com seria poder defensar amb les dues mans per igual.


Descarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Fundación ”la Caixa” Abella Ribas Posa't Wap@ Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements 5 HERMANOS 5 HERMANOS Take Away Racó d'Horta
2024 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.