Defincions del protocol per a la prevenció de l'assetjament
24.08.2017

Avui compartim amb vosaltres un apartat del Protocol per a la prevenció i l'abordatge de l'assetjament sexual per raó de sexe i/o orientació sexual a la Unió Esportiva d'Horta. Un document elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i el Centre per la Igualtat i Recursos per a les Dones. Concretament, compartim la part de les definicions dels conceptes clau: 

Assetjament sexual

És qualsevol comportament verbal, no verbal o físic no desitjat, d’índole sexu-al, que tingui com a objectiu o produeixi l’efecte d’atemptar contra la dignitat d’una persona o de crear-li un entorn intimidatori, hostil, degradant, humiliant, ofensiu o molest (Llei 5/2008, de 24 Abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista).

Assetjament per raó de sexe

“És qualsevol comportament no desitjat relacionat amb el sexe d’una persona (pel fet de ser home o dona) en ocasions en l’accés al treball remunerat, la promoció en el lloc de treball, l’ocupació o la formació, que tingui com a pro-pòsit o produeixi l’efecte d’atemptar contra la seva dignitat i de crear un entorn intimidatori, hostil, degradant, humiliant o ofensiu” (Llei 5/2008, de 24 Abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista).

Assetjament per raó de l’orientació sexual

El constitueix un comportament no desitjat relacionat amb l’orientació sexual d’una persona que tingui com a propòsit o produeixi l’efecte d’atemptar contra la seva dignitat i de crear un entorn intimidatori, hostil, degradant, humiliant o ofensiu. 

La consideració d’assetjament per raó de sexe i/o orientació sexual, sempre exigeix una pauta de repetició i acumulació sistemàtica de conductes ofen-sives.

Si ho preferiu, podeu llegir el document sencer

 Descarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Fundación ”la Caixa” Abella Ribas Posa't Wap@ Nails & Friends Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements
2023 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.