PATROCINADOR
PATROCINADOR
PATROCINADOR SÈNIORS MASCULINS I FEMENINS
Instagram Bàsquet U.E.Horta
“60 ANYS DE BÀSQUET"
L'arbitratge
12.06.2012

L’arbitratge

Feina complicada aquesta de ser àrbitre, i si una cosa és certa és que no es podrien jugar els partits sense ells, ni celebrar cap competició. Dit això és obvi que el millor que li pot passar als arbitres és que no se'n parli d'ells, normalment és senyal de que ho han fet bé ja que el més normal és que només el feliciti aquell que guanya i no pas el que perd. Tothom els pressiona pels seus propis interessos i evidentment s'equivoquen, és el que li passa al que pren decisions.

Els nostres fills fan un esport com el bàsquet que és bastant noble, no hi ha puntades de peu, hi ha molt contacte físic però gairebé no hi ha violència en el joc, han d'aprendre valors com el respecte, l'esportivitat, l'educació, etc..... i nosaltres estem orgullosos d'això, però a vegades a les grades es veuen actituds gens educatives, aficionats (en aquestes edats habitualment pares) que insulten a l'àrbitre i als jugadors de l'altre equip, que son nens competint. També ho veiem a les banquetes amb alguns entrenadors (pocs, per sort) que fan del partit una batalla sense sentit i ells, els jugadors, crec que habitualment ni ho entenen.


         Arbitrant un partit durant el Torneig.


Estic segur que si aquells que actuen així es veiéssim no s'agradarien gens, però no ens veiem. Pots cridar i animar, inclús amb vehemència, però mai agredir verbalment a ningú, no està bé.

El Torneig

Feta aquesta introducció volem remarcar que el nostre col·lectiu sempre ha de complir aquestes directrius, és la nostra filosofia i procurarem que és porti a terme sempre. En aquest XVIIIè Vila d'Horta 2012 un dels compromisos de la Comissió Organitzadora ha estat aconseguir que això fos així, es va crear un Comitè de Competició que va vetllar en tot moment perquè fos una realitat, adaptant el Reglament al Torneig (avalat per la FCBQ) i procurant sempre pel joc net i la màxima col·laboració amb l'estament arbitral. Creiem fermament que l'objectiu es va assolir amb èxit i hem pres nota per millorar en properes edicions tot el que és millorable. Durant tot el Torneig l'actitud en general de tothom (jugadors, aficions, entrenadors, àrbitres, etc....) va ser quasi perfecta, cosa per la qual volem felicitar a tots els participants per fer-ho possible.

La felicitació

Conscients de la bona tasca dels àrbitres durant tota la competició i del bon nivell exhibit vam reconèixer aquesta tasca a la Federació perquè, com deia a l'introducció, gairebé mai es fa i cal fer-ho. Els àrbitres també tenen la seva funció educativa i aquesta, segurament, és la més important per la formació com a persones dels nostres "petits" jugadors. Nosaltres, des del nostre club, volem col·laborar perquè això sigui així.

Aquesta és la resposta rebuda per part del responsable del col·lectiu arbitral català:

"Benvolgut Jordi,

Moltes gràcies pel teu escrit, aquesta és la nostra línia de treball. No només volem que se'ns reconegui el nostre nivell tècnic, sinó també el treball humà realitzat .

Els àrbitres han d'ajudar en totes les competicions en general, i no només en el desenvolupament del seu partit, i d'aquesta manera, poder establir en cada moment la filosofia de cada partit.

Atentament,

Joan Carles Mitjana

Director Tècnic CABQ-EABQ"

La reflexió

El bàsquet és, segurament, un dels esports més evolucionats en quan l'arbitratge i les seves normes, adaptant-se sempre amb rapidesa al progrés.

Si nosaltres fóssim àrbitres.............Descarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Abella Ribas Posa't Wap@ Nails & Friends Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements
2023 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.